SECȚII PLINE CU PACIENȚI NON-COVID

0
214

Spitalul Județean din Buzău are toate secțiile pline aproape de capacitate maximă! Și nu e vorba doar despre secțiile care îngrijesc pacienți infectați cu virusul Sars-Cov-2, ci și cele cu persoane care suferă de alte boli. Este semnalul de alarmă tras de managerul unității medicale, Claudiu Damian, în ceea ce privește situația reală cu care se confruntă personalul celui mai mare spital din județ.

Un motiv al aglomerării secțiilor Spitalului Județean cu pacienți non-Covid este și faptul că al doilea cel mai mare spital din județ, cel de la Râmnicu Sărat, nu poate primi alți pacienți decât cei cu COVID. Conducerea Spitalului Județean Buzău spune că este nevoie mai mult ca oricând de medici, care să poată suplini efortul cadrelor medicale aflate în linia I de peste un an.

Din păcate, absolvenții de medicină nu prea vor să lucreze în spitale din provincie. Luna recută, de exemplu, au fost vacantate 31 de posturi de medic, în aproape toate secțiile Spitalului Județean, însă doar 6 candidați și-au depus dosarele pentru a participa la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =