PRIMELE MĂSURI PENTRU REDESCHIDEREA SEZONULUI TURISTIC

0
357

Luna iunie  dă  speranța celor din industria HoRECA, de a se întoarce la o activitate normală. Odată cu deschiderea sezonului estival, românii vor  putea merge din nou la hoteluri, pensiuni și restaurante, respectând însă un set de reguli care vor fi puse pe hârtie în zilele următoare. Dacă cei vaccinați sau cei care au făcut boala și au anticorpi vor avea acces liber, ceilalți vor fi testați la intrare. Călătoriile în interiorul țării nu vor fi limitate, iar certificatul verde european va putea fi folosit pentru deplasările internaționale.

În urma întâlnirii de ieri, pe care au avut-o cu premierul Florin Cîțu, reprezentanții industriei ospitalității au anunțat primele măsuri: de la 1 iunie, restaurantele se vor redeschide la interior, cu cel mult jumătate din mese, iar accesul clienților se va face în anumite condiții. Dacă sunteți vaccinați sau ați făcut boala și aveți anticorpi ar fi bine ca atunci când ieșiți la restaurant să aveți în buzunar și dovada. Pe baza ei veți putea ocupa o masă în interior. Adeverința de vaccinare poate fi descărcată și pe telefon de pe site-ul renv.ro, unde trebuie să vă logați cu adresa de e-mail folosită la vaccinare și să apăsați pe butonul de descărcare.

Soluție există și pentru cei care nu sunt vaccinați anti-covid, și anume testarea rapidă la intrarea în local, pe cheltuiala restaurantului. Cei care vor refuza testarea vor avea voie doar  pe terasă. Costurile testelor, care vor fi între 2 și 3 euro,  vor fi suportate de către operatori. Acestea nu ar trebui să se regăsească în nota de plată a clienților. Pentru un plus de siguranță, angajații din domeniul ospitalității vor avea prioritate la vaccinare în perioada următoare, dar nu e clar, deocamdată, când va începe imunizarea lor. Va fi lămurit și acest aspect în zilele următoare, când vor avea loc mai multe întâlnirii cu reprezentanți din Ministerul Sănătății și Comitetul de vaccinare. Regulile care vor fi impuse în hoteluri vor fi stabilite, în curând, de responsabili. Autoritățile au  precizat însă ca odată cu mult așteptata revenire la normalitate, călătoriile în interiorul țării nu vor fi condiționate de acel certificat european de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 91