LINIE TELEFONICĂ GRATUITĂ DE SUPORT PSIHOLOGIC-EMOȚIONAL PENTRU PERSOANELE AFECTATE DE COVID-19

0
332

Peste 40 de psihoterapeuți voluntari sunt implicaţi într-un proiectul demarat şi coordonat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (prin Clinica Universitară de Psihologie PsyTech) şi Vodafone România.

De astăzi, persoanele afectate de pandemia COVID-19, personalul medical supus condițiilor de stres sau oricine se confruntă cu presiunea cauzată de pandemie beneficiază de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apelarea liniei telefonice cu tarif normal 021 9081.

Linia telefonică de sprijin psihologic 021 9081 funcționează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00 și poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice.

„A trecut mai mult de un an de când pandemia COVID-19 a dat buzna în viaţa fiecărui român. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitările în interaciunile sociale au avut un efect negativ asupra sănătăţii mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansată astăzi este o unealtă de suport pentru orice român afectat de pandemie. Cu sprijinul UBB, APCCR şi Vodafone, peste 40 de psihoterapeuţi voluntari vor fi alături de oricine simte că are nevoie de sprijin emoţional. Pentru că numai împreună, om cu om, vom reuşi să trecem de această perioadă grea”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, Daniel David, rectorul al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a declarat că: „Este primul demers formal şi pe scară largă pe care îl văd din partea autorităţilor, care, în relaţie cu pandemia, se ocupă nu doar de binele medical al oamenilor, ci şi de binele lor psihologic (sănătate mintală/calitatea vieţii în pandemie). Este o schimbare majoră, în linie cu ce se întâmplă în ţările moderne la care ne raportăm. UBB, prin Clinica sa de Psihologie şi în colaborare cu o serie de organizaţii profesionale (Asociaţia Psihologilor din România, Asociaţia de Psihoterapiii Cognitive şi Comportamentale) a oferit un suport psihologic constant populaţiei în perioada de pandemie, acesta, prin implicarea ministerului de specialitate, dobândind acum o altă anvergură, asigurând oamenilor în nevoie acces la cele mai avansate intervenţii psihologie validate ştiinţific”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =