ULEIUL DE COCOS, ÎNTREBUINȚĂRI ȘI BENEFICII

0
311

Uleiul de cocos este din ce în ce mai popular în ultimii ani. Acesta este utilizat peste tot -în șamponuri, în măști,  la gătit rețete diverse, în smoothie-uri, fiind lăudat și pentru abilitățile lui de hidratare și de a te ajuta să slăbești. În acest caz, tot tam-tam-ul este pe merit: uleiul de cocoș chiar te poate ajută la capitolul frumusețe.

Cum îți ajută uleiul de cocos pielea?

Uleiul de cocos este un emolient excelent pentru pielea a cărei barieră de protecție este dezechibrată: se absoarbe rapid în epidermă, nu o lasă uleioasă, o repară, îi restaurează aspectul sănătos și menține hidratarea prin încetinirea evaporării. Dar trebuie să știi că uleiul de cocos poate bloca porii și cauza puncte negre, dacă este folosit în exces, deci trebuie evitat de persoanele care suferă de acnee sau al căror ten are coșuri și zone înroșite, congestionate.

Uleiul de cocos poate fi folosit pe post de:

  • balsam de buze (împotriva crăpăturilor);
  • crema de față (aplicat seară, pe tenul matur sau excesiv de uscat), corp (după dus, pe pielea încă umedă, mai ales după epilare), mâini și coate (oricând le simți crăpate și uscate), călcâie (seară, înainte de culcare);
  • demachiant natural (masează-l pe întreagă față, șterge-te cu o lavetă specială de demachiere, înmuiată în apă călduță, apoi spală-te cu o loțiune de curățare a tenului)
  • crema antirid (combate ridurile fine cu un amestec de ulei de cocoș și alte ingrediente naturale, care cresc producția de colagen – miere, Vitamina E din capsule, ulei de ricin).

Cum îți ajută uleiul de cocos unghiile?

Uleiul de cocos hidratează cuticulele , țînând la distanță aspectul de mâini neîngrijite, și unghiile, ajutându-le să crească sănătoase, puternice și fără denivelări, împiedicând apariția ciupercilor și a pielitelor din părțile laterale ale unghiei. Pentru a-ți îngriji natural mâinile, în fiecare seară, înainte de culcare, masează-ți bine unghiile cu ulei de cocoș ușor încălzit.

Cum îți ajută uleiul de cocos părul?

Penetrând mai adânc firul decât uleiurile minerale, uleiul de cocos, încorporat în măști sau utilizat de unul singur, ca atare, este unul dintre cele mai populare ingrediente din măștile și tratamentele de par făcute în casă. Părul este protejat, întărit, hidratat și devine strălucitor grație conținutului de antioxidanți, acizi grași.

Uleiul de cocos poate fi folosit ca:

  • balsam de hidratare în profunzime a parului creț, lipsit de strălucire și uscat.Vârfurile vor fi hidratate și nu mai trebuie tunse atât de des; folosește-l pe post de mască, pe întreaga lungime a parului.
  • soluție împotriva mătreții; are proprietăți antibacteriene, care iți mențin scalpul hidratat și sănătos; masează 1-2 lingurițe încălzite la baza firelor de păr, insistând la rădăcină.
  • agent de descâlcire, care iți aranjează părul; te poate ajuta să scapi de firele rebele; folosește-l pe post de serum natural, trecând prin păr un pieptene cu dinții subțiri, ușor înmuiat în ulei.
  • agent de creștere -daca ai scalpul uscat, uleiul de cocos îi poate reda echilibrul și hidratarea, afectând și creșterea părului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 43