DORNICI DE VACANȚE, DAR CU ASIGURARE MEDICALĂ

0
311

Aproape jumătate dintre români vor să călătorească anul acesta. Stresul acumulat de la începutul pandemiei și dorul de cei dragi din străinătate sunt principalele motive, conform unui sondaj. Spre deosebire de anii anteriori, cei mai mulți turiști nu ar pleca acum la drum fără asigurare medicală. Jumătate dintre respondenții sondajului spun că vor să reia călătoriile chiar din vară. Destinațiile europene sunt din nou de interes. Aproape 70% dintre cei chestionați susțin că nu ar călători fără asigurare medicală.

Sunt însă și mulți români care ezită să călătorească. Infectarea cu virusul SARS COV-2, teama de a intra în izolare la întoarcerea în țară și riscul anulării zborului sunt principalele motive. Prețul biletelor de avion e comparabil cu cel de anul trecut. Conform sondajului, eliberarea certificatului verde va impulsiona turismul întrucât va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricții.

Între timp, Comisia Europeană doreşte ca certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfăşura la Madrid începând cu 19 mai. Confirmarea a venit de la vicepreşedintele Comisiei Europene,  după o întâlnire avută în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Parlamentul European şi Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte ţări  pentru o recunoaştere reciprocă a certificatelor ”dacă oferă acelaşi tip de informaţie şi fiabilitate”. Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat negativ pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus. În opinia  vicepreşedintelui Comisiei Europene,  este posibil ca până la jumatatea lunii iulie, aproape 70% din populaţia Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 87