RESTRICȚII ÎN FUNCȚIE DE INCIDENȚA COVID-19

0
406

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, propuse de Comitetul National pentru Situatii de Urgență. Potrivit documentului adoptat de Guvern,  circulația persoanelor va fi condiționată de rata de incidență, calculată la mia de locuitori, la nivelul fiecarei localități.

Revenirea asupra acestor măsuri se va face atunci când incidența va scădea sub 3,5, respectiv 7 cazuri la mia de locuitori. O altă măsură vizează activitatea sălilor de fitness, acestea urmând să fie închise în localitățile unde sunt mai mult de 4 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru că urmează sărbătorile pascale, atât la catolici, cât și la ortodocși, guvernul  a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. Astfel, enoriașii pot participa la slujbele religioase, în aer liber sau în interiorul lăcașurilor de cult, însă cu păstrarea regulilor de protecție sanitară. Autoritățile au stabilit și un interval orar în care credincioșii pot circula în noaptea de înviere.

În ceea ce privește calculul ratei de incidență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că aceasta se va calcula la 14 zile, începând cu a treia zi în urmă. Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma „alerte.ms.ro” rezultatul calculului ratei de incidență. Noile măsuri restrictive intră în vigoare chiar de astăzi, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 15