ÎNCEPÂND CU 1 APRILIE, PRODUCĂTORII VOR FI OBLIGAȚI SĂ LIMITEZE ACIZII TRANS DIN ALIMENTE

0
419

Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman intră în vigoare de la 1 aprilie 2021. Acea lege reglementează conținutul de acizi grași trans în produsele alimentare, destinate consumului uman, pentru a asigura un înalt nivel de protecție alimentară a consumatorilor. Astfel, producătorii vor fi obligați să limiteze acizii trans din alimente. Este vorba de  maximum două grame la 100 de grame de grăsime din conținut.

Potrivit legii, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentrun Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru ProtecțiaConsumatorilor și Ministerul Sănătății efectuează periodic controale oficiale pentru produsele reglementate din prezenta lege în toate etapele lanțului alimentar. Nerespectarea prevederilor legii de către producători se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei. Iar produsele alimentare vor fi retrase de pe piaţă. Legea intră în vigoare la 1 aprilie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 19