PROPUNERE:VACANȚĂ PRELUNGITĂ

0
379

Copiii vor intra într-o vacanţă de primavară prelungită, din 2 aprilie până pe 4 mai si va cuprinde atat perioada Pastelui catolic, cât și Paștele ortodox. Decizia îi aparţine ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care spune că aprilie este o lună critică, din punct de vedere epidemiologic.O vacanță de primavară prelungită până în data de 4 mai va insemna insa decalarea calendarului pentru examenele naţionale. Mai exact, este vorba de examenul de Evaluare Naţională, pentru elevii care termină clasa a VIII-a, examen, care va avea loc în perioada 5 iulie – 8 iulie.

Modificări nu apar însă în ceea ce priveşte examenul naţional de Bacalaureat, care îşi păstrează datele planificate. Examenul va avea loc cu prezenţă fizică şi se va desfăşura în perioada 28 iunie și 1 iulie, cu probele scrise. Examenele orale, acolo unde sunt evaluate competențele se vor echivala. Pentru elevii din clasele primare, evaluările la clasa a doua vor fi reprogramate în luna mai. Evaluările pentru clasele a patra şi a şasea rămân la datele stabilite. Şi, la fel se păstrează aceleaşi date de examen pentru definitivat şi titularizare.

Vacanța de primăvară prelungită va duce și la un an școlar mai lung, pentru că finalul semestrului II se va decala două săptămâni. În locul datei inițiale de începere a vacanței de vară, respectiv 18 iunie, elevii vor mai merge la școală până pe 2 iulie. Exceptie vor face  elevii clasei a 8-a care termină pe 25 iunie, in loc de 11 iunie,  elevii clasei a 12-a care termină 18 iunie,  si cei din învățământul profesional și tehnic, care termina pe 23 iunie. Potrivit ultimelor raportări, in prezent sunt aproximativ 200 de elevi infectaţi  cu SARS COV 2 şi peste 100 de învăţători, profesori sau personal auxiliar din sistemul de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =