VIDEO: CIRCULAȚIA PE DN 10 LA SIRIU, REDESCHISĂ ÎNTR-UN FINAL

0
433

Traficul pe DN10, în zona Siriu a fost reluat în această seară, după degajarea drumului de blocurile de stânci desprinse de pe versant ce au blocat circulația rutieră în zonă. Pentru gestionarea situației au cooperat la fața locului specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General pentru situații de Urgență, din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău și din cadrul Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Având în vedere zona în care s-a produs evenimentul, misiunea a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea salvatorilor care,  pe parcursul a 72 de ore a efectuat un număr de 6 explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil, acțiunile fiind complexe și desfășurate în condiții de maximă siguranță, astfel încât personalul participant să nu fie pus în pericol.

CNAIR anunță că pentru o asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță în zonele predispuse căderilor de bolovani, arbori si blocuri de stancă pe sectorul de drum s-a dispus împărțirea acestui sector în două subsectoare ce vor fi semaforizate individual astfel circulația desfășurându-se pe o singură bandă, banda cea mai îndepărtată de versant. Potrivit Companiei Naționale de Drumuri, subsectoarele semaforizate sunt următoarele:

  • Subsector 1: De la km79+550 la km 81+000 (primul rând de semafoare);
  • Subsector 2: De la km 86+140la km 87+300 (al doilea rând de semafoare).

Astfel, în zonă se circulă alternativ pe o bandă, sub control semaforizat. Reamintim că joi, la ora 00:30, circulația rutieră a fost închisă din cauza unor căderi masive de bolovani, arbori și blocuri de stancă de pe versanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 49