DRUM RĂMAS ÎNCHIS ȘI DUPĂ DETONARE!

0
390

Cel mai circulat drum care face legătura între Buzău și Brașov rămâne închis, în zona lacului de acumulare Siriu. Asta, chiar dacă, în weekend, pirotehniștii de la unitatea specială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la Ciolpani, au constatat că masivul din care s-a surpat stânca nu prezintă stabilitate și au decis detonarea unui bloc uriaș aflat în pericol de a se prăbuși. Explozibilul a fost montat în două puncte pe suprafața blocului de piatră, la o înălțime de 30 de metri deasupra solului. Operațiunea dificilă și plină de risc s-a derulat timp de aproape patru ore. Detonarea s-a făcut cu 40 de kilograme de trotil.

Specialiștii pirotehnici au dinamitat bolovanul căzut în noaptea de miercuri spre joi, astfel încât să poată fi reluată circulația. Blocul de piatră care amenința să se prăbușească în orice moment pe șosea s-a sfărâmat în bucăți de zeci de kilograme. Drumarii au încărcat bucățile de gresie în camioane și au pregătit următoarea operațiune. Din păcate, traficul rutier în zonă nu a fost reluat astăzi dimineață, așa cum era de așteptat. Asta, deoarece, pe fondul precipitațiilor abundente care au căzut încă din timpul nopții, există în continuare pericolul căderii unor bolovani de pe versant. Din păcate, veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune: se anunță precipitații aproape toată săptămâna.

Problemele de la Siriu, județul Buzău, au apărut zilele acestea pe fondul precipitațiilor însemnate cantitativ. Ploile și ninsorile care au căzut la Siriu în ultimele săptămâni au destabilizat terenul și au dus la ruperea unei bucăți din stânca de pe marginea drumului. Șoferii care vor să ajungă la Brașov au două variante: ori pe Valea Prahovei, via Ploiești, ori pe Drumul Național 10, Cislău – Vălenii de Munte – Cheia – Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 18