SOLUȚIE PENTRU ȘOFERI ÎN PERIOADA LUCRĂRILOR LA CELE 3 MARI ARTERE DIN BUZĂU

0
190

Reabilitarea completă a trei mari artere din municipiul Buzău, Unirii, Transilvaniei şi Industriilor, va da complet peste cap traficul rutier din oraș. Acesta este și motivul pentru care  reprezentanți ai Primăriei, ai constructorului și conducerea Poliției Rutiere Buzău s-au întâlnit recent, pentru a găsi cea mai bună soluție astfel încât șoferii să resimtă cât mai puțin deranjul generat de lucrări.

Primele artere modernizate vor fi strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. În perioada lucrărilor, se va lucra pe un sens de circulație, urmând ca pe celălalt sens, să se circule alternativ. Așadar, soluția identificată a fost aceea ca în zonele unde se vor efectua lucrări, traficul să fie dirijat fie de către polițiștii rutieri, fie de către polițiștii locali. Aceasta a fost considerată cea mai bună variantă față de cea cu semafoare, care s-a dovedit a fi ineficientă pe DJ203K Vadu Pașii- Robeasca.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,6 milioane de euro, Primăria Buzău urmând să contribuie la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiției. Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru bicicliști, îngroparea cablurior electrice, de cablu / tv și telefonie, dar și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 35