CARNE DE MIEL MAI SCUMPĂ, DIN CAUZA SECETEI

0
404

Carnea de miel va fi mai scumpă anul acesta, estimează crescătorii de animale care spun că, din cauza secetei, au cheltuit mai mulți bani pe furaje. Fermierii din zona Buzăului anticipează prețuri mai mari chiar și cu cinci lei pe kilogram decât anul trecut. Buzoianul Florin Marin crește peste 400 de oi și capre în ferma pe care a moștenit-o de la tatăl său. Peste o lună, va scoate la vânzare cel puțin 50 de miei, care mai au de luat în greutate astfel încât să ajungă la peste 25 de kilograme.

În ultimii ani, din cauza secetei profunde, asigurarea hranei pentru ovine a devenit o grijă apăsătoare pentru fermieri. Cerealele de pe câmp s-au uscat repede, iar pășunile au rămas fără verdeață mai devreme decât într-un an normal. Vestea bună este că, în acest an, vor fi miei pentru toate buzunarele, care cântăresc mai puțin, dar și alternative pentru cei care preferă carnea de ied, considerată de mulți ca fiind mult mai gustoasă.

Fermierul buzoian spune că prețul carcasei de miel și ied va fi dictat de mai mulți factori, între care și eventualele restricții impuse de autoritățile sanitare. De asemenea, fermierii își pot permite să practice tarife mari pe piața internă, dacă se mențin ridicate cererile de oi și capre din țările arabe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 13