PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚUL BUZĂU ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND PRODUCEREA, DEŢINEREA ȘI COMERCIALIZAREA ÎN MOD ILICIT DE PRODUSE ACCIZABILE

0
103

Acțiune în forță a polițiștilor buzoieni, astăzi, în mai multe județe din țară, într-un dosar de producere, deținere și comercializare ilegală a tutunului! Este vorba despre 11 percheziții domiciliare efectuate în județele Buzău, Brașov, Prahova, Dolj și Călărași de către poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Vizați de anchetatori sunt trei buzoieni: capul afacerii cu tutun, concubina și fiul bărbatului, toți cu vârste între 31 și 56 de ani. Polițiștii îi suspectează pe cei trei că achiziționau tutun cultivat ilegal din Dolj și Călărași. La Buzău, cei trei mărunțeau tutunul și-l vindeau, fie ca atare, fie sub formă de țigări.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020-martie 2021, opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din județele menționate, ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului/produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal. La percheziții au participat polițiști din cadrul tuturor celor 5 inspectorate de poliție din județele în care au avut loc perchezițiile. Acțiunea a beneficiat și de suportul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here