ÎNCEPE ÎNSCRIEREA COPIILOR LA ȘCOALĂ

0
358

Procedura de înscriere copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021 – 2022 începe astăzi, potrivit Ministerului Educației. Unitățile de învățământ şi inspectorarele şcolare sunt aşteptate să afişeze planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare. Anul acesta înscrierile încep pe 29 martie, cu două săptămâni mai târziu, fata de cat era propus in proiectul de calendar. Incepand cu aceasta data si pana pe 28 aprilie, părinții vor completa si depune cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la școala la care aceștia solicită înscrierea copiilor.

Părinții nu vor putea alege nici anul acesta o anumită învățătoare din școala în care își înscriu copiii. Concret, elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți. Sunt eliminate, astfel, situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copiii, precum și segregarea copiilor. Ministerul Educatiei a menținut astfel, în metodologie, regula introdusa in premiera la nivel național de fostul ministru Monica Anisie.

O noutate față de anii trecuți este aceea ca evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță. În situația copiilor menționați, care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar.

Dosarul de înscriere în clasa pregătitoare 2021 trebuie sa contina  cererea de înscriere în clasa pregătitoare 2021, recomandarea de la grădiniță, copie a actului de identitate al părinților, copie a certificatului de naștere al copilului, declaratia pe propria raspundere pentru inscrierea in clasa pregatitoare, avizul medicului de familie că elevul este „apt de școală”, dar si situatia vaccinărilor copilului de la medicul de familie.

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =