PREGĂTIRI ÎN TOI, ÎN JUDEȚUL BUZĂU, PENTRU RECENSĂMÂNTUL GENERAL AGRICOL

0
340
Sursa foto: glsa.ro

Programat inițial să înceapă în perioada februarie – aprilie, recensământul se va desfășura între 1 mai – 31 iulie. Întreaga acțiune va fii coordonată de Direcția de Statistică și Direcția Agricolă Buzău însă în activitatea de strângere a datelor vor fi implicate și toate primăriile din județ. În premieră, colectarea datelor din teren se va realiza cu ajutorul tabletelor, de către recenzori angajați de primării.

Recensământul General Agricol General este o acțiune de mare anvergură care are loc o dată la zece ani și care va asigura informații complexe și date statistice despre exploatațiile agricole, situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor care fac obiectul unor subvenții, a celor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturilor pentru animale, precum și a persoanelor care lucrează în agricultură.

România este țara cu cele mai multe, dar și cele mai mici exploatații agricole din Uniunea Europeană. Dimensiunea medie a unei exploatații, în România, este de 3,5 hectare, față de media europeană de 16,6 hectare pe exploatație. Ultimul Recensământ Agricol General a avut loc în România în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 43