MAGHIRANUL – BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ȘI ÎN BUCĂTĂRIE

0
401

Maghiranul este un condiment apreciat datorită gustului deosebit, intens și dulceag. Planta de maghiran însă este folosită adesea și ca remediu natural în mai multe afecțiuni. Maghiranul are mai multe proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Antiinflamator și antioxidant

Studiile arată că mai mulți compuși din maghiran, cum ar fi carvacrolul, s-au dovedit a avea efecte antioxidante ce reduc inflamația din organism. În timp ce inflamația este un răspuns normal al corpului în anumite situații, inflamația cronică poate crește riscul de anumite boli, inclusiv diabet, cancer și tulburări autoimune.

Remediu împotriva afecțiunilor digestive

Maghiranul a fost folosit încă din antichitate pentru a preveni problemele digestive, cum ar fi ulcerele de stomac și anumite afecțiuni digestive. Există studii care dovedesc că maghiranul poate lupta împotriva Clostridium perfringens, un agent patogen obișnuit de origine alimentară.

Maghiranul în bucătărie

Maghiranul se potrivește excelent la mâncăruri grase, cu carnea tocată, carne de pasăre, miel, iepure, vânat și porc. În doze mici, măghiranul îmbunătățește gustul mâncărurilor din legume, cartofilor prăjiți, iahniei de fasole, supei de roșii și leguminoaselor. Măghiranul se foloseşte atât verde cât şi uscat, ca o completare la sosuri sau la creme de brânză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =