ÎN DRUMEȚIE CU SOCIETATEA EXPLORATORILOR

0
558

Societatea Exploratorilor îi invită pe buzoienii iubitori de aventură duminică, 04 aprilie 2021, să descopere 10 obiective turistice, dar și minunatele poteci din pădurile de foioase de pe dealurile de lângă Buzău, ce fac legătura Subcarpaților de Curbură cu Câmpia Română. Și fiindcă am amintit de obiectivele turistice, trebuie să menționez care sunt acestea, nu? Ei bine, boizenii vor avea ocazia să vadă „Fântâna Româneștilor” , „Casa Hoților” , „Izvoarele Sărății” , „Vf. Istrița” , „Chilia lui Ambrozie” , „Ruinele Cetății Dara” , „Lacul Verde” , „Stânca lui Monu” , „Casa de Apă” și „La Nămoluri”. Gradul de dificultate pentru această drumeție este unul de nivel mediu, iar distanța traseului este de aproximativ 20 de km. Aerul curat, socializarea și conectarea cu natura sunt garantate.

Traseul este total accesibil tuturor persoanelor indiferent de vârstă și foarte prietenos cu copiii dar cu puțină pregătire fizică. Se va merge pe poteci marcate dar și nemarcate turistic. Participarea este gratuită și se face pe propria răspundere. Copiii cu vârste sub 14 ani vor fi însoțiți de minim un adult. În funcție de grup, durata acestei drumeții poate fi cuprinsă între 7-10 ore, în funcție de grup. Dacă hotărâți să vă alăturați Societății Exploratorilor trebuie să știți că este obligatoriu să aveți echipament adecvat: încălțăminte cu talpă profilată(ghete de iarnă), parazăpezile sunt binevenite, rucsac, tricou de schimb, geacă rezistentă la vânt/ploaie/ninsoare, polar, mănuși, căciulă, pelerină de ploaie, apă (minim 1,5L/persoană), hrană (recomandam fructe și legume proaspete).

Adunarea se va face la ora 07:30 în parcarea Kaufland, la ieșirea spre Ploiești sau la orele 08:00 la Centrul de Promovare Turistică din Stațiunea Sărata Monteoru. Masca si distanțarea fizică sunt obligatorii. De asemenea, se vor respecta toate restricțiile în vigoare privind lupta împotriva COVID19. ,,Societatea Exploratorilor nu percepe taxă de participare sau de înscriere la nicio acțiune organizată și își propune să vină cu inițiative pentru a ne scoate din case, de la TV, din mediul on-line, la conectarea cu natura în vederea promovării județului Buzău și minunatelor puncte de atracție turistică cunoscute sau mai puțin cunoscute”, anunță organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 83