CE SĂ FACI PENTRU A MENȚINE UN MIROS PROASPĂT ÎN CASA TA

0
457

O casă nu este definită doar de stilul în care este decorată, de modul în care se armonizează culorile, de cât de luminoasă sau primitoare este. Mai este ceva pe care, deși la prima vedere nu îl identificăm, ne structurează memoria. Este vorba despre mirosul casei care ți se lipește de nări pentru totdeauna și orice amintire despre casă respectivă vine împreună cu mirosul ei specific.

Pe lângă variantele de parfumuri pentru casă din comerț, există și variante naturale pe care le puteți folosi pentru casă voastră. Pentru absorbția mirosurilor neplăcute, puteți folosi  oțetul  sau bicarbonatul de sodiu cu încredere. Câteva lingurițe de oțet sau bicarbonat de sodiu într-un vas cu apă așezat într-un colț din casă vor acționa că niște bureți pentru mirosurile neplăcute.

O metodă interesantă de a parfuma casă este fie de a arde câteva granule de zahăr într-o tigaie, fie de a fierbe într-un ibric un sirop de zahăr cu vanilie. Casă voastră va capătă un miros discret de caramel.

Un alt mod de a parfuma casă natural este de a folosi un bol cu flori uscate peste care a fost picurat ulei de lavandă. Pentru sezonul cald, lavandă ajută și la alungarea insectelor.

Pentru un miros de citrice, folosiți cojile de lamiae și de portocale pe care le împănați cu cuișoare. După ce le-ați tăiat fâșii sau bucățele mai mici și le-ați decorat cu cuișoare, le așezați într-un bol, iar acestea își vor elibera uleiurile esențiale treptat, răspândit un parfum plăcut.

Ghivecele cu plante aromatice sau ghivecele cu flori cu parfum puternic sunt iarăși o modalitate eficientă pentru parfumarea naturală a aerului din casă.

Un pont pentru iubitorii de animale cu litiere în casă sunt frunzele de ceai care absorb mirosurile înțepătoare.

Și nu uitați, cel mai bine  și cel mai sănătos este să vă aerisiți bine casa, de doua ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 39