ÎNCĂ 30 DE ZILE DE STARE DE ALERTĂ

0
380

Guvernul a dat undă verde ultimelor măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență- încă 30 de zile stare de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 14 martie și unele restricții noi. Cea mai importantă măsură este cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22.00, faţă de 23.00, cât era până acum. Cei care vor circula în intervalul 22:00-05:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere. Situațiile în care o persoana poate circula în acest interval sunt deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, îngrijirea sau însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori declaraţia pe propria răspundere. Aceasta din urmă trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul deplasării, data completării şi semnătura. Documentul  poate fi completat şi on-line, însă trebuie să conţină semnătura olografă. Adică, dacă o completaţi on-line, trebuie să printaţi formularul şi să-l semnaţi de mână. Tot la propunerea Comitetului pentru Situații de Urgență, executivul a decis și limitarea gradului de ocupare în 23 de stațiuni montane, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Printre acestea se numără stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, Vatra Dornei din județul Suceava, Novaci-Rânca din județul Gorj și Păltiniș, din județul Sibiu. În rest, se mențin restricțiile anterioare referitoare la portul măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Se mențin, de asemenea, interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 61