UN AN DE LA PRIMUL CAZ DE COVID19 ÎNREGISTRAT ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
349

Pe 9 martie 2020, a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din comuna Pârscov, care a sunat la 112, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanţă, de la domiciliu, cu izoleta, şi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii. Ea revenise în ţară din regiunea Rimini, Italia, regiune considerată neafectată la acea dată.  Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, unde s-a vindecat.

Din 9 martie 2020, când a fost confirmat primul caz de COVID-19 la Buzău, şi până astăzi, în judeţul Buzău au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus 9.840 de persoane. Dintre acestea, 9.218 s-au vindecat, însă, 272 au pierdut lupta cu temutul virus. Cadrele medicale din Spitalul Județan Buzău și Spitalul Municipal Rm. Sărat au fost solicitate la maximum în ultimul an.

Totodată, în ultimul an, angajații Direcției de Sănătate Publică au fost nevoiți să lucreze la foc automat, peste program sau în weekend-uri. Pe lângă expunerea permanentă la virus, angajații instituției au resimțit din plin faptul că au stat mai mult timp departe de familie. Alte două instituții solicitate la maximum în perioada pandemiei au fost Serviciul Județean de Ambulanță și detașamentul SMURD din cadrul ISU Buzău.

La început, teama a dominat în rândul ambulanțierilor însă, odată cu trecerea timpului, oamenii ori au trecut prin boală, ori pur și simplu au depășit frica de a se infecta cu Sars-Cov-2. Trebuie menționat și efortul financiar depus, atât de Consiliul Județean Buzău, cât și de primăriile celor două municipii, Buzău și Râmnicu Sărat, dar și de comune, pentru combaterea răspândirii virsului în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 71