RECENSĂMÂNTUL DE PROBĂ AL POPULAȚIEI

0
383

De astăzi, Institutul Național de Statistică va demara un recensământ de probă, ca etapă de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor, care va avea loc în semestrul I al anului 2022. La recensământul de probă al populației, Direcția Județeană de Statistică Buzău a selectat 24 de sectoare din două localități. Este vorba despre municipiul Buzău și satul Maxenu, din comuna Țintești.

Recensământul de probă al populației și locuințelor este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ, ce va fi făcută de către recenzori prin intermediul tabletei. Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legile în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2, reprezentanții Direcției de Statistică Buzău recomandă autorecenzarea, adică o completare on-line a chestionarului, care se va face în perioada 10-16 martie. Reprezentanții Direcției de Satistică Buzău precizează că recenzorii care îi vor vizita pe cetățeni se vor legitima și vor putea fi verificați telefonic de către buzoieni, privind autenticitatea legitimației acestora.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =