MARILE FESTIVALURI, ORGANIZATE CU CONDIȚII

0
345
Sursa foto: Arhiva

Festivalurile și concertele ar putea fi organizate în vară fără să fie impus un număr limitat de participanți. Vor exista însă anumite condiții, spune Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Participantii trebuie sa aiba, fie un certificat de vaccinare, fie un test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală. Ministrul spune că este luată în calcul și varianta ca operatorii culturali să instaleze  corturi de testare rapidă la intrare. Aceste scenarii vor depinde însă de evoluția situației epidemiologice. Ministerul Culturii își dorește și modificarea regulilor privind închiderea și deschiderea teatrelor sau a sălilor de cinema în funcție de incidența cazurilor de COVID.

În momentul de faţă, evenimentele în aer liber cât şi cele din interior sunt limitate la 500 de persoane. Și în restul Europei sunt țări care și-au propus ca în vară să organizeze festivaluri în aer liber. În Marea Britanie ar începe undeva în luna iunie, iar Olanda a anunțat că e posibil ca astfel de evenimente să aiba loc în luna iulie. Între timp, în România, se schimbă regulile de vaccinare! În zonele cu cele mai multe cazuri, unde incidența va trece de 4,5 la mia de locuitori, se va putea vaccina orice persoană, nu doar cele din categoriile vulnerabile, incluse în primele două etape de imunizare.

Din 15 martie se deschid şi listele de așteptare pentru cei din etapa a treia, pentru toate centrele din țară. În măsura în care vor fi locuri libere, populația care nu era prioritară până acum se poate vaccina chiar și în termen de câteva zile. Pentru că numărul noilor cazuri a crescut semnificativ în ultimele zile, președintele Klaus Iohannis a făcut  apel la români să respecte regulile și i-a asigurat că de Paşte nu se pune problema instituirii stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =