PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ, CU NOI RESTRICȚII ?

0
331
Sursa foto:bbc.com

Restricțiile ar putea fi extinse în România din cauza creșterii semnificative a cazurilor de coronavirus. Surse guvernamentale au declarat că autoritatile iau în calcul să modifice restricțiile care sunt acum în vigoare pentru starea de alertă. Dacă în prezent, este nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru cei care circulă între orele 23.00 – 05.00. Guvernul vrea să modifice această măsură și să instituie obligativitatea declarației pe propria răspundere între orele 22.00 – 05.00.

De asemenea, terasele și barurile ar putea fi închise de la ora 22.00, și nu la ora 23.00, cum este acum. Nu în ultimul rând, Guvernul analizează posibilitatea de a reduce capacitatea de cazare la unitățile turistice la 50 % sau chiar 30 %, deoarece aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare în masă cu Covid-19. Oficialii sunt de părere că românii nu mai respectă regulile principale de protecție împotriva Covid-19 atunci când sunt în vacanțe, astfel că se dorește restricționarea capacității de cazare într-o unitate turistică.

Pe 14 martie va expira starea de alertă, iar autoritatile vor să o prelungească. De altfel, premierul Florin Cîţu a declarat, ieri,  că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente. România este în stare de alertă din 15 mai 2020. Acest lucru înseamnă că vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior. Nu avem voie să organizăm evenimente mari, evenimente în interior sau în exterior.

De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori. Între timp, a ajuns în țara noastră  și varianta braziliană a virusului SARS COV 2. Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, aseară, că au fost confirmate în România primele două cazuri de contaminare cu această variantă.

Unul dintre infectați este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu vreun caz confirmat de Covid. Al doilea caz este al unui bărbat în vârstă de 57 de ani, tot din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu trei cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi. Anchetele epidemiologice sunt în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 63