ASFALTĂRILE DIN BUZĂU, ÎNTÂRZIATE DE BIROCRAŢIE ŞI DE CONTESTAŢII

0
454
Sursa foto: Arhivă

Reabilitarea unora dintre cele mai mari străzi din municipiul Buzău bate pasul pe loc. Este vorba despre modernizarea Bulevardului Unirii și a străzilor Transilvaniei și Industriilor, investiții realizate printr-un proiect european de mobilitate urbană. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma spune că demarerea lucrărilor la cele trei artere a întârziat din cauza birocrației și a contestațiilor depuse în cadrul licitațiilor pentru alegerea constructorului. De altfel, mâine, Curtea de Apel Ploleşti va judeca ultima contestație care a mai putut fi depusă în cadrul poiectului.

De asemenea, o altă investiţie importantă, de această dată cu finanţare locală, printr-un credit, ar putea fi începută în curând. Este vorba despre modernizarea Bulevardului 1 Decembrie 1918, dar și a Străzilor Republicii şi Iazul Morilor. În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Străzii Horticolei, pentru care Primăria Buzău are finanțare, acestea vor fi încredințate direct către societatea Urbis Serv.

Constantin Toma spune că asfaltarea celor două loturi a câte trei mari străzi ale municipiului ar putea începe chiar în această primăvară. Primarul Constantin Toma anunță că până la finele acestui mandat, orașul ar putea avea toate cele peste 400 de străzi asfaltate. Potrivit edilului, în cei patru ani care au trecut s-au modernizat aproape 150 de străzi. Odată cu reluarea activităţii, pe 15 martie, societatea Urbis Serv va continua lucările de asfaltare pe Aleea Arinului şi Aleea Castanilor, care au rol atât de străzi, cât şi de parcări. Edilul Buzăului afirmă că, după promulgarea Bugetului de stat, va face o nouă evaluare a banilor disponibili pentru continuarea investițiilor în străzi, trotuare și parcări, în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =