NOI INSTRUCȚIUNI PENTRU ȘCOLI

0
368

Elevii care au de susținut examene naționale pot veni la școală fizic, chiar dacă localitatea în care se află are o rată de incidență a cazurilor de COVID mai mare de 3 la mie, dar nu depășește, totuși, 6 la mie. Măsura a fost reglementată printr-o modificare a ordinului comun dintre ministerele Educației și Sănătății, la solicitarea ministrului Sorin Cîmpeanu. O noutate este și aceea că aceste cursuri pentru elevii din anii terminali se vor desfășura cu prezență fizică doar la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați. Astfel, la gimnaziu vor putea asista fizic la ore maximum 15 elevi pe clasă, iar la liceu cel mult 17. Pentru cei care nu participă trebuie asigurată predarea on-line.

O altă prevedere importantă este că va fi permisă organizarea în școli, cu prezență fizică, a cursurilor de recuperare a materiei pierdute, așa numitele cursuri remediale pentru absolut toate clasele. 225 de mii din aproape trei milioane de elevi s-au înscris până acum pentru orele remediale. Nevoia este însă mult mai mare, aşa că au fost eliminate termenele-limită pentru înscrieri. Potrivit documentului, în cazul unei rate de incidență de până la 6 la mie, vor rămâne deschide grădinițele, iar școala se va face cu prezență fizică pentru elevii din ciclul primar și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a, precum și pentru elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. În cazul în care localitatea intră în carantină, atunci cursurile se mută on-line.

Ordinul mai stabilește că masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, și nici în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în aer liber. Scenariul de funcţionare al unităţii de învăţământ se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat. În ultima săptămână, au fost confirmate puţin peste 200 de infectări în rândul elevilor şi aproape 300 la personalul din şcoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =