AN PROMIȚĂTOR PENTRU ROȘIILE ROMÂNEȘTI

0
585

Semne bune vin dinspre legumicultorii buzoieni, care produc tomate în sere și solarii încălzite. De Paște, vom mânca roșii crescute pe sol românesc. Legumicultorii din jurul Buzăului promit că de la sfârșitul lunii martie vor avea la tarabe primele tomate autohtone. Mircea Tatu este unul dintre cei mai mari legumicultori din județul Buzău. Solariile sale beneficiază de instalații de încălzire și sunt capabile să mențină temperaturi ridicate, chiar și în cele mai reci nopți de iarnă.

Fermierul buzoian a plantat, încă din decembrie, răsadurile de tomate, care sunt dintr-un hibrid olandez, selectat și adaptat solului și climei din zona Buzăului. Roșiile sunt mari, zemoase și foarte gustoase. Acum sunt la stadiul de pătlăgele verzi. În piețe, tomatele sunt la mare căutare. Tarabele sunt încă pline de roșii aduse din Turcia, Spania sau Grecia, care se vând la prețuri cuprinse între 8 și 12 lei, kilogramul. Tomatele românești se lasă încă așteptate, asta, chiar dacă legumicultorii estimează că un kilogram de roșii autohtone va costa cel puțin 20 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here