STUDIU: TINERII ÎNGRIJORAȚI DE PRĂPASTIA DINTRE BOGAȚI ȘI SĂRACI ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

0
157

Un nou studiu global prezentat recent arată că tinerii, în special, au devenit mai îngrijoraţi de prăpastia creată în timpul pandemiei de coronavirus, dintre bogaţi şi săraci, scrie Reuters. Autorii studiului fac astfel apel la guverne să ia măsuri pentru a corecta această diferenţă. La începutul şi la sfârşitul lui 2020, peste 8.700 de persoane din 24 de ţări au fost chestionate de către agenţia de cercetare a pieţei Glocalities. Studiul relevă că un număr tot mai mare de respondenţi consideră că diferenţele între venituri ar trebui reduse.

În contextul în care pandemia de coronavirus a afectat puternic economia anul trecut, sondajul arată o majorare de zece puncte procentuale a cotei celor care spun că un loc de muncă mulţumitor şi creşterea economică sunt cele mai importante mijloace pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. O treime dintre respondenţii cu vârste între 18 şi 34 de ani au spus la sfârşitul anului trecut că sunt mai îngrijoraţi de inegalităţile de venituri decât de şomaj sau de problemele economiei, în creştere faţă de procentul de 29% de la începutul lui 2020, înainte de răspândirea la nivel mondial a pandemiei de coronavirus.

Conform celor mai recente estimări ale Fondului Monetar Internaţional, scăderea economiei globale a fost de 3,5% anul trecut, iar numeroase studii au arătat cum criza sanitară mondială a amplificat inegalităţile economice. Din cauza pandemiei, numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie s-a dublat şi a ajuns la peste 500 de milioane, conform unui raport prezentat luna trecută de organizaţia de caritate Oxfam. În paralel, conform raportului, averea adunată a miliardarilor lumii a crescut cu 3.900 de miliarde de dolari din martie până în decembrie 2020 şi a ajuns la 11.950 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 37 = 47