PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNT, PRIORITAR LA VACCINARE

0
313

Astăzi a început vaccinarea anti-Covid, cu prioritate, a personalului din învăţământ. Primele centre dedicate imunizării cadrelor didactice sunt la  Bucureşti şi în 23 de judeţe, iar în următoarele zile vor deveni funcționale  și în celelalte județe. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7 și 10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare. Se estimează că în toată această perioadă vor fi imunizate, cu prima doză,  60 de mii de persoane. Până acum,  peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate pe platformă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că există și posibilitatea ca cei care sunt deja înscriși pe platformă să poată renunța la programare și să se imunizeze în această perioadă dedicată personalului didactic. În ceea ce privește imunizarea anti-covid pentru celelalte categorii de persoane din etapa a II-a, autoritățile au anunțat că în luna martie se vor deschide noi locuri în platformă pentru programări. Vor fi deschise 200 de noi centre de vaccinare, unde se vor livra doze de la compania Pfizer Biontech și în care se va asigura un flux de aproape 12 mii de imunizări, zilnic.

De la debutul campaniei de vaccinare, peste 836 de mii de români au fost vaccinați, dintre care 235 de mii au făcut prima doză, iar aproximativ 601 mii au schema completă. Cu aceste cifre, România se situează pe locul al 3-lea, la administrarea de vaccin anti-covid, după Danemarca și Malta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 78