CÂRNAȚI DE PLEȘCOI, „INTERNAȚIONALI”

0
380

Vă este poftă de picantul babic de Buzău și de gustoșii cârnați de Pleșcoi, dar sunteți departe de zona în care aceștia se prepară după vechile rețete? Îi puteți comanda pe internet de la producătorii din zona Buzăului, care, în pandemie, s-au axat foarte mult pe livrările la domiciliu și prin firme de curierat.

Constantin Frusinoiu, proprietarul unei carmangerii cu produse tradiționale, este din ce în ce mai ocupat cu pregătirea coletelor pentru livrări în țară și străinătate. Cel mai mare succes îl au cârnații uscați, care au termen mare de valabilitate.

Producătorul buzoian spune că a crescut numărul comenzilor din țară și străinătate pentru Cârnații de Pleșcoi. Pentru a face față comenzilor de pe Internet, care curg de pretutindeni, angajații carmangeriei lucrează la foc continuu. Cârnații de Pleșcoi sunt preparați după rețete vechi ale localnicilor de pe Valea Buzăului.

În 2019, Cârnații de Pleșcoi au primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată. Au la bază un amestec de carne de oaie, de vită, și uneori și de capră, și sunt afumați și condimentați cu ardei iute, usturoi și cimbru. Această combinație de ingrediente și procesul specific de preparare le oferă un gust unic și un nou statut alături de alte peste 1.450 de produse deja prezente în Registrul produselor protejate la nivelul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 34