GALERIE FOTO: PERCHEZIȚII ÎN MUNICIPIUL BUZĂU, ÎNTR-UN DOSAR DE TÂLHĂRIE, CAMĂTĂ ȘI ȘANTAJ! 7 PERSOANE AU FOST REȚINUTE

0
121

UPDATE: În ceea ce privește cele 7 persoane reținute pentru tâlhărie, cămătă și santaj, față de 3 dintre acestea a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Totodată, față de celelalte 4 persoane cercetările sunt continuate sub măsura controlului judiciar.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău au efectuat ieri, 11 percheziții, în municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie, camătă și șantaj. Se pare că ar fi vorba despre membrii clanului Popină. În cadrul acțiunilor, polițiștii au găsit 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism. Din investigații a reieșit că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate. Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile. Șaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău. În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La percheziții au mai participat și polițiști de investigarea criminalității  economice, polițiști de ordine publică, criminaliști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here