SPITALUL MUNICIPAL DIN RÂMNICU SĂRAT DESCHIS, DAR CU CONDIȚII

0
481

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat ar putea fi redeschis pentru toții pacienții, la începutul lunii martie. Vestea a fost dată de managerul unității medicale, Adrian Danielescu, la cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal. Problema redeschiderii spitalului a fost dezbătută, într-o videoconferință cu ministrul Sănătății, la sfârșitul săptămânii trecute. Adrian Danielescu precizează că deschiderea Spitalului din Râmnicu Sărat depinde de respectarea anumitor măsuri și circuite sigure. Miercuri, conducerea unității medicale trebuie să înainteze propunerile către Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Pentru redeschiderea și tratarea pacienților COVID, dar și a celor non-COVID, spitalul are nevoie de un sprijin financiar consistent din partea Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat. Unitatea medicală trebuie să achiziționeze două containere pentru triajul pacienților, o toaletă ecologică, dar și o izoletă. Totodată, trebuie rezolvate urgent câteva probleme. Pe lângă asigurarea circuitelor de intrare a pacienților, trebuie gândit accesul tuturor bolnavilor la Secția ATI, dar și a pacientelor COVID și a celor non-COVID de la Ginecologie.

În 2020, dar și anul acesta, conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat împreună cu Primăria au făcut nenumărate demersuri către Direcția de Sănătate Publică Buzău și Ministerul Sănătații, pentru ca unitatea medicală să poată asigura servicii medicale tuturor pacienților din zona Râmnicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here