NOI DOZE DE VACCIN, NOI IMUNIZĂRI

0
347

A zecea tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech  a ajuns  astăzi  în România. Sunt peste 200.000 de doze, aceasta fiind cea mai mare tranșă de până acum, după ce în urmă cu o săptămână au fost livrate cu doar câteva mii mai puține. Acestea au fost  aduse pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, iar de aici au fost transportate pe cale terestră la centrele regionale de stocare.

Cele  mai multe, aproape 60 de mii au ajuns în centrul din București și  câte 23 400 de doze în Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara și Iași. Alte peste 24 de mii au fost distribuite în centrul din Craiova. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până acum, România a primit peste 1,3 milioane de  doze de vaccin produse de Pfizer și au fost administrate un milion 220 de mii dintre ele. Până în prezent peste 800 de mii de persoane au fost vaccinate anticovid, dintre care 576 de mii au făcut schema completă, cu două doze. Autoritățile au spus că dozele livrate în perioada următoare României de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin.

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că săptămâna aceasta va începe și vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ. Programările vor fi făcute prin inspectoratele școlare județene, care vor trimite la Direcțiile de Sănătate publică listele cu angajații care vor să fie vaccinați. Pentru imunizarea personalului din unitățile de învățământ se vor deschide centre dedicate acestora.

Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria ,,personal medical”. În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat  peste 128 de mii de  angajați din sistemul de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 85