GENALYN PETRE, VLOGGER DIN ASIA, DUPĂ MUTAREA LA HALEȘ: ,,ÎMI PLACE AICI, LA țARĂ, DEOARECE SEAMĂNĂ FOARTE MULT CU PRIVELIșTEA DIN LOCUL NATAL DIN FILIPINE”

0
413

În timp ce nouă ne place să credem că străinii vin în România pentru Dracula și stațiunile de pe litoral, realitatea ne arată însă că aceștia au alte obiective. Un exemplu clar în acest sens, îl vedem chiar aici, în județul Buzău. Despre ce este vorba? Vă spunem imediat. În urmă cu 5 ani o filipineză și vlogger la început de drum, pe numele său Genalyn, l-a cunoscut pe Facebook, pe buzoianul Bogdan Petre, care între timp i-a devenit soț. Relaţia lor a fost una virtuală timp de un an, până când buzoianul a făcut rost de bani şi a hotărât că este momentul să le-o prezinte părinţilor săi, care locuiesc în satul Haleş.

Ne-am cunoscut într-o luni seară, iar după prima conversaţie pe Facebook, marţi dimineaţă, i-am ascultat cântecele pe care le avea încărcate pe Facebook. M-a uimit! ,,Doamne, fata asta are un dar”, am zis atunci. A învăţat de atunci multe cântece româneşti, inclusiv colinde, pe care le cântă excelent“, povestește Bogdan Petre. Și… uite așa, au trecut 4 ani de când Genalyn, Bogdan şi fiica lor de 3 ani, Katiuşa, locuiesc în localitatea Haleș, un loc cu peisaje superbe, din comuna Tisău. Totul în jur îi amintește lui Genalyn de Filipine, țara sa natală.
,,Este foarte frumos aici pentru că, de exemplu, mergem la cules ghebe, ciuperci, și îmi place foarte mult aici, în special viața asta simplă de la țară. De asemenea, îmi place aici, la țară, deoarece seamănă foarte mult cu priveliștea din locul natal din Filipine, cum ar fi pădurea aceasta de aici. Nu este făcută pentru viața agitată de oraș, ci pentru viața liniștită de la țară”, spune fascinată Genalyn.

Viața lui Bogdan și a exoticei sale soții pare a fi una dintre acele povești de Crăciun despre oameni fericiți, despre speranță și înțelegere în familie. Nașterea Katiușei a fost darul cel mai frumos pe care destinul l-a oferit până acum familiei Petre. „Cu soţia, limba de bază este engleza, iar cu fetiţa vorbesc, în primul rând, în română, mai ales când sunt singur cu ea. Când este şi soţia lângă noi, vorbesc în română şi apoi îi traduc şi soţiei. Genalyn a început să ne înţeleagă foarte bine, iar în scurt timp va şi vorbi la fel de bine, pentru că îşi doreşte mult”, povestește Bogdan Petre.

În casa socrilor din Haleș, tânăra filipineză se simte în largul ei. Se înţelege perfect cu părinţii lui Bogdan, care au fost cuceriţi de talentele lui Genalyn, mai ales de cele etalate în bucătărie. Tânăra este expertă în prepararea peştelui, pe care îl serveşte însoţit de garnituri şi sosuri speciale. ,,Peştele în casă îl prepară Genalyn, care ştie multe sortimente de mâncare. Sarciado cu dorada şi lupul de mare au devenit specialitatea casei. Sosurile astea eu nu le făceam înainte, dar acum îmi plac foarte mult şi mie. Prepară la fel de bine pancitul, care este foarte gustos. Mai are kaldereta cu carne de vită, care este o delicatesă. Se prepară cu cartofi, morcovi, măsline“, spune Cătioara Petre, soacra lui Genalyn.

Doamna Cătioara și nora ei, de 27 de ani, gătesc mai tot timpul împreună, pentru că fiecare are câte ceva de învățat de la cealaltă. Iar Genalyn nu a ratat nimic din deliciile bucătăriei românești. ,,Îmi plac sarmalele şi ciorbele pe care le face. Ciorba de burtă îmi place cel mai mult, dar îmi mai plac ciorba de perişoare, de legume şi supa cu găluşte.  Nu mai zic, babicul este foarte bun, la fel, cârnaţii de Pleşcoi îmi plac foarte mult”, spune Genalyn.

Și pentru că este vlogger la început de drum, Genalyn nu uită să laude în filmulețele sale bucatele românești și filipineze pe care le prepară împreună cu soacra sa. Cei trei obişnuiesc să-şi filmeze toate excursiile pe care le fac în România şi vorbesc la superlativ despre orice loc li se iveşte în cale. Au deja în portofoliu foarte multe drumeţii: au fost în Munţii Buzăului, la Vulcanii Noroioşi, au vizitat tabăra de sculptură de la Măgura şi staţiunea Sărata Monteoru.

În cei patru ani de când se află în România, filipineza a vizitat, alături de familie, aproape toate obiectivele turistice din județ, de pe Valea Prahovei sau de pe Litoral, toate aceste experiențe fiind incluse în filmulețele pe care le postează pe pagina sa de Youtube, „The Petre Family”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =