DRAGOBETE VS. SFÂNTUL VALENTIN, LA MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
225

Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat, a pregătit publicului o serie de manifestări cultural-educative ce se vor desfășura mâine, 24 februarie, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din Buzău. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale instituției noastre, iar accesul publicului este permis începând cu ora 13:00. Accesul este gratuit, în ziua evenimentului, cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Iată care este programul activităților culturale:

  • ora 11:00 – Vernisajul expoziției temporare Furca de brâu, simbol al dragostei la români;
  • ora 11:30 – Furca de tors – prezentare, invitat dr. Doina Ciobanu;
  • ora 12:00 – Semnificațiile zilei de Dragobete în cultura tradițională românească – prezentare,  muzeograf etnografie Raluca Brașoveanu, Muzeul Județean Buzău;
  • ora 13:00 – vizitarea gratuită a expozițiilor de la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.

Totodată, expoziția temporară cu furci de tors din zona etnografică Buzău, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Octavian Moșescu Râmnicu Sărat, poate fi vizitată până în data de 14 martie 2021. Cei interesați pot veni de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, ultima intrare fiind la 16:15. Luni   este închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 35