BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „V. VOICULESCU” BUZĂU REÎNVIE POVEȘTILE „GENERAȚIEI CU CHEIA DE GÂT”

0
455

Proiect inedit inițiat de Secția pentru Copii a Bibliotecii Județeane „V. Voiculescu” Buzău  începând de la 1 februarie. Sub titlul  „Povești uitate ale copilăriei printre blocuri”, proiectul este o invitație pentru copiii de astăzi și părinții lor la o călătorie în timp, pentru a (re)descoperi acele povești care au înfrumusețat copilăria „generației cu cheia de gât”.

„Intenția noastră, prin acest proiect, este să readucem în prim plan povești și cărți ce nu s-au reeditat în ultimii 20 de ani dar disponibile în colecțiile bibliotecii, povești cu subiect interesant, atractiv, cu morală.  Astfel, începând cu 1 februarie, timp de 12 săptămâni, în fiecare zi de luni, pe pagina de Facebook a bibliotecii postăm o scurtă recenzie pentru povestea săptămânii, o imagine cu coperta cărții dar și trimiteri la alte titluri care ar putea fi interesante”, declară Iulia Irimia, bibliotecar Secția Copii.

Astfel, părinții sunt provocați să redescopere cu ochii maturității poveștile copilăriei lor și să le arate propriilor copii, transmițându-le mai departe generației viitoare. Până acum, au fost (re)aduse în atenția publicului povești precum „Înfoiat și Împăunat” (1986) de Radka Alexandrova, „Povestea Califului Barză” de Wihelm Hauff și Gerhard Lahr, „Omuleț” (1989) de Victor Eftimiu și vor urma și altele”, anunță reprezentanții Bibliotecii Județeane „V. Voiculescu” Buzău.

Astfel, cititorii sunt invitați să posteze pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” un comentariu despre o poveste care a fost reprezentativă pentru copilăria lor, cât și sugestii și impresii despre acest proiect. „Proiectul ,,Povești uitate ale copilăriei printre blocuri” a pornit chiar de la ,,generația cu cheia de gât”, cei deveniți astăzi părinți, care au cerut, la Secția pentru copii, cărți care le-au plăcut în copilăria lor, care i-au impresionat sau care și astăzi le stârnesc emoție.

Fiecare dintre noi avem într-un colț al memoriei o astfel poveste:  fie că ne-a plăcut un personaj, o întâmplare, un element al poveștii, fie povestea ne-a fost spusă într-un moment cu semnificație pentru noi sau de către o persoană dragă nouă”, mai declară bibliotecara Iulia Irimia. ,,Suntem nevoiți să ne reinventăm permanent. Pandemia, mutarea în spațiu actual ne-a făcut să căutăm alte mijloace, activități sau forme diferite, care să atragă publicul spre lectură, dar nu trebuie să-i uităm niciodată pe copii”, declară Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here