CINCI APTITUDINI CARE ÎŢI VOR SCHIMBA VIAŢA

0
438

Pentru toţi cei pasionaţi de autodezvoltare, învăţarea unor noi abilităţi este un adevărat stil de viaţă. Dacă şi tu urmăreşti să devii cea mai bună versiune a ta, iată cinci aptitudini care pot fi învăţate la orice vârstă şi care îţi vor schimba viaţa în mod semnificativ.

Gestionarea timpului

Într-o lume aglomerată şi haotică, gestionarea eficientă a timpului este una dintre cele mai importante aptitudini pe care ţi le poţi însuşi. Pentru o bună organizare a timpului, începe prin a face o listă cu sarcinile tale zilnice şi apoi decide care sunt priorităţile. Acordă-ţi, de asemenea, un timp maxim pentru rezolvarea fiecăruia dintre punctele trecute pe agendă.

Empatia

Abilitatea de a te pune în locul altcuiva este incredibil de importantă. Dezvoltându-ţi această aptitudine, vei avea numeroase beneficii de care să te bucuri şi tu, şi cei din jurul tău. Pe lângă faptul că ai putea să devii un părinte mai bun, un coleg mai bun sau un şef mai bun, poţi deveni un om mai bun, arătându-le semenilor tăi că îţi pasă.

Când să ceri ajutorul

 Există o concepție greșită, care este foarte comună în lumea profesională de astăzi, conform căreia toată lumea ar trebui să știe de toate. Acest lucru pur și simplu nu este posibil. Chiar dacă inclusiv pe plan profesional ar trebui să rămâi deschis în ceea ce priveşte învăţarea unor lucruri noi, nu este absolut nimic greşit în a cere ajutorul cuiva care este mai bun într-un anumit domeniu sau are mai multe informaţii.

Să ştii când să taci

Într-o lume în care toţi avem o voce în această agora virtuală creată de rețelele sociale, această aptitudine a devenit o necesitate. Toţi ne dorim ca vocile noastre să fie auzite, dar uneori nu este momentul potrivit să ne exprimăm. Pentru a dobândi şi a dezvolta această aptitudine, trebuie, mai întâi, să conştientizezi că există o diferenţă între o reacţie şi un răspuns. Când eşti supărat, nervos, iritat, chiar şi pe bună dreptate, evită să te exprimi.

Disciplina

 La începutul anului, toată lumea este plină de entuziasm în ceea ce priveşte proiectele pentru noul an, dar puţini sunt aceia care îşi ating obiectivele. Entuziasmul este o emoţie pozitivă, care merită cultivată, dar ceea ce îţi va schimba cu adevărat viaţa este disciplina. Aşadar, atunci când îţi stabileşti noi obiective, nu te baza doar pe partea emoţională, ci construieşte-ţi un plan adecvat şi adaptat stilului tău de viaţă, astfel încât să poţi fi disciplinat în ceea ce priveşte implementarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 42