NOI PROGRAMĂRI ȘI LISTĂ DE AȘTEPTARE PENTRU VACCINARE

0
445

Românii care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, dar nu mai au locuri libere la dispoziție în platforma oficială de programare, vor avea în curând posibilitatea să se înscrie pe o listă de așteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, ieri, că în momentul în care un loc va fi liber, persoana respectivă va fi anunţată şi va avea la dispoziţie 24 de ore să ocupe acea poziţie. De asemenea, persoana înscrisă pe lista de așteptare va putea să refuze locul oferit. El a menţionat că persoanele înscrise în lista de aşteptare pot fi anunţate şi atunci când  deschid centre noi. De asemenea, autorităţile doresc şi înfiinţarea centrelor mobile de vaccinare pentru persoanele din mediul rural.

În ceea ce priveste situația celor programați pentru vaccinare, până pe 17 aprilie sunt programate aproape 530.000 de persoane pentru prima doză de vaccin, iar peste 883 de mii urmează să primească rapelul. Începând de astăzi cei care vor să se imunizeze cu vaccinul Astra Zeneca  se pot programa pentru unul dintre cele 180 de noi centre de vaccinare care vor deveni funcționale. Acest vaccin se adresează grupei de vârstă 18-55 de ani,  incluzând persoane cu boli cronice, dar și angajați care desfășoară activități esențiale.

În ceea ce privește livrarea dozelor de vaccin, țara noastră urmează să primească până la sfârșitul acestei luni restul de până la 720 de mii de doze de vaccin de la Pfizer Biontech, 167 de mii de doze de la Moderna, iar de la Astra Zeneca până la 740 de mii de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 24