LISTA BENEFICIARILOR PROGRAMULUI „ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ” A FOST EXTINSĂ

0
458

Printr-o ordonanță oficializată săptămâna trecută, valoarea tichetului educaţional pentru programul „Şcoală după şcoală” a fost stabilit, la 200 lei pe lună pentru fiecare elev în anul școlar 2021 – 2022. Voucherul urmează a fi acordat elevilor din clasele primare care provin din medii vulnerabile, scrie avocatnet.ro. Totodată, de-acum, acest program este disponibil pentru elevii până la clasa a VIII-a. În cadrul programului „Şcoală după şcoală”, elevii pot aprofunda lecţiile din timpul cursurilor, îşi pot rezolva temele şi sunt supravegheaţi cât timp părinţii lor se află la locul de muncă.

O altă modificare adusă de Guvern în 2020 este faptul că tichetul va exista doar în format electronic, nu fizic, așa cum stabilise Parlamentul. Programul „Şcoală după şcoală” este inclus în Legea educaţiei încă din 2011, însă acesta este primul an în care, cel puțin teoretic, părinţii elevilor din clasele primare ce provin din medii defavorizate pot primi tichete pentru acoperirea cheltuielilor indiferent dacă elevii participă la un astfel de program în sistemul public sau privat.

Pentru viitorul an școlar, criteriile de eligibilitate pentru acordarea tichetelor pentru educație pe suport electronic elevilor până în clasa a patra, dar și regulile de decontare vor trebui aprobate prin ordin al ministrului educației emis cu cel puțin trei luni înainte de începerea propriu-zisă a anului școlar, adică la începutul următoarei vacanțe de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =