BUZOIENII SE POT PROGRAMA PENTRU IMUNIZAREA CU VACCINUL DE LA ASTRAZENECA

0
373

În municipiul Buzău, devin disponibile noi locuri pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Prin urmare, începând de astăzi, se vor putea face noi programări de către persoanele eligibile incuse în etapa doua. Vaccinarea se va realiza cu noul ser produs de compania britanică AstraZeneca. Acesta a fost inventat în colaborare cu Vaccitech, centrul de vaccinare al Universitaţii Oxford și a fost autorizat recent pentru comercializare în Uniunea Europeană.

În Buzău, imunizarea cu vaccinul AstraZeneca se va face în noul centru de vaccinare de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul reședință de județ, care urmează să fie deschis luni, 15 februarie. Centrul de la Buzău dispune de trei fluxuri de vaccinare. Deocamdată nu s-a stabilit câte doze din vaccinul AstraZeneca vor ajunge la Buzău într-o primă tranșă. Totuși o decizie în acest sens va fi luată în funcție de numărul de programări care se vor face în zilele următoare.

Programările se vor putea face fie prin intermediul platformei on-line, telefonic, prin serviciul call-center 021.414.44.25, fie prin intermediul medicului de familie sau medicului curant. Conform indicațiilor de administrare a vaccinului, la centrul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la fostul sediul al Direcției de Sănătate Publică, se pot programa buzoienii incluși în etapa a doua de vaccinare, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Este vorba de pacienți cu boli cronice incluși în acest segment de vârstă și de persoane care lucrează în domenii esențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90