DOTĂRI NOI PENTRU POLIȚIȘTII BUZOIENI

0
384

Vor ieși pe stradă și vor își vor monitoriza acțiunile video, întocmai ca polițiștii americani. Este vorba despre polițiștii buzoieni care în acest an vor fi dotați cu camere video portabile de ultimă generaţie, folosite deja cu succes în marile capitale europene. Cu ajutorul acestor dispozitive, polițiștilor le va fi mult mai ușor să probeze comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor, mai ales în zone în care nu se află camere de supraveghere.

Imaginile de la intervenţii vor fi folosite ca probe în anchete şi pot fi de ajutor şi atunci când o persoană este abuzată de forţele de ordine. Camerele video, atașate pe uniforma agenților, vor putea fi observate foarte uşor pentru că vor avea mărimea unui telefon mobil. Body-camerele vor intra în dotarea tuturor polițiștilor în uniformă, din teren, cum sunt cei de la ordine publică, transporturi sau rutieră, pentru că ei sunt primii care intra în contact cu oamenii. Polițiștii buzoieni speră ca în acest an să beneficieze și de uniforme noi, mult mai practice decât cele de acum.

Anul trecut, parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Buzău a fost reînnoit cu un lot de 44 de autospeciale destinate structurilor de ordine publică. Culorile folosite – albastru şi galben fluorescent – este similar cu vestele poliţiştilor, iar desenul seamănă cu cel de pe maşinile de poliţie germane. Odată cu acest nou lot de mașini, în decursul unui singur an, parcul auto al Poliției Buzău s-a înnoit în proporție de 90 la sută. Noutăți au fost, anul trecut și în ceea ce privește armamentul. Polițiștii buzoieni au acum în dotare noile pistoale Beretta PX4 STORM care înlocuiesc vechile pistoale Carpați, aflate în dotarea Poliției Române încă din 1974.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 57