CUM SĂ FACI UN CADOU PENTRU CARE SĂ FII ȚINUT MINTE

0
382

Alegerea unui cadou se poate dovedi o misiune mai grea decât pare la prima vedere, dacă vrei ca persoana care îl primește să se bucure într-adevăr de ceea ce îi oferi. În liceu și facultate rezolvam simplu acest amănunt, „pescuind” la întâmplare o sticlă de vin de pe raftul unui magazin și cerând la casă o pungă de cadouri. Acela era mai mult bilet de intrare la petrecere decât cadou, iar foștii colegi cu siguranță nu mai țin minte ce le-am oferit la acel moment. Totuși, pentru o persoană la care ții foarte mult sau pe care o apreciezi în mod deosebit, simți nevoia de a oferi un cadou mai special. Ca să-ți fie mai ușor să găsești varianta cea mai potrivită, ne-am gândit că ți-ar fi de ajutor câteva sfaturi.

Nu alege în funcție de propriile tale preferințe

Regula de bază atunci când alegi un cadou este aceea de a te pune în locul persoanei care urmează să îl primească. Trebuie să-i cunoști foarte bine gusturile și preferințele, iar când pleci în căutarea cadoului să gândești ca și cum ai fi ea. Preferințele tale nu contează decât în foarte mică măsură în acest caz, pentru că ceea ce ție ți se pare superb, pentru cealaltă persoană poate părea oribil. Așadar, află care sunt preferințele celui sau celei căreia vrei să-i faci cadoul și ține cont de ele, chiar dacă nu sunt pe gustul tău.

Oferă un cadou personalizat

Un cadou personalizat este unic în felul său, ceea îl face mai special, chiar dacă e vorba și de o lingură de lemn. Dacă îți pui imaginația la contribuție, orice lucru poate deveni un cadou apreciat dacă îl personalizezi, chiar dacă au mai personalizat și alții obiecte similare înaintea ta. Spre exemplu, un tricou cu un imprimeu haios sau inscripționat cu un mesaj special, o cană de cafea sau o fotografie într-o ramă personalizată sunt doar câteva din obiectele simple care pot deveni cadouri speciale, dacă le personalizezi.

Alege lucruri de calitate

Este total contraindicat să oferi cadou lucruri de calitate îndoielnică sau produse contrafăcute. Chiar dacă nu dispui de un buget foarte generos, orientează-te către lucruri mai ieftine dar de calitate garantată, decât să alergi după chilipiruri și să cumperi niște făcături. Majoritatea oamenilor nu sunt deloc încântați atunci când constată că au primit un astfel de cadou de calitate îndoielnică. Alege doar lucruri originale, iar înainte de a împacheta cadoul, asigură-te că acesta nu are niciun defect.

Nu te „cupla” cu mai multe persoane

Este o practică obișnuită ca mai mulți prieteni să contribuie cu o sumă de bani pentru a cumpăra un cadou mai scump, pe care îl oferă împreună. Astfel de cadouri sunt apreciate, însă sunt percepute ca venind din partea grupului nu din partea ta în mod special. De aceea, este de preferat să alegi și să oferi singur cadoul, chiar dacă aceste nu se va ridica la valoarea celui ales de gașca de prieteni.

Oferă lucruri utile

Atunci când oferi un cadou, gândește-te și la utilitatea acestuia. Nu are rost să oferi o pereche de bocanci de munte cuiva care adoră marea, sau un tablou, cuiva care nu apreciază în mod deosebit pictura. Chiar dacă sunt de calitate, astfel de cadouri vor ajunge într-o debara sau, cine știe, poate vor fi oferit din nou în dar unei persoane care să le aprecieze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 19