SONDAJ: 7 DIN 10 PĂRINȚI VOR DESCHIDEREA, CÂT MAI CURÂND, A ȘCOLILOR

0
421

Datele celui mai recent sondaj, realizat on-line de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), la care au participat 1500 de părinți, în luna ianuarie 2021, 7 din 10 părinți din România consideră că școlile și grădinițele ar trebui să fie deschise cât mai curând. De asemenea, majoritatea ar prefera sistemul clasic, față în față.  În ceea ce privește învățământul on-line, părerile sunt împărțite aproape egal. Părinții care sunt mulțumiți de educația on-line spun că avantajele ar fi timpul petrecut alături de copii, protejarea sănătății, dar și digitalizarea.

Există însă și dezavantaje, precum lipsa interacțiunii cu copiii de aceeași vârstă, timpul îndelungat petrecut în fața ecranelor, dar și faptul că, în unele cazuri, conținutul educațional nu a fost adaptat predării on-line. Părinții consideră că elevii nu au același nivel de atenție în învățământul on-line, comparativ cu cel clasic.

În ceea ce privește întoarcerea la cursurile față în față, doi din zece părinți ar vrea ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie, iar 6% consideră că școala sau grădinița ar trebui să înceapă în format fizic doar după ce 70% din populație va fi imunizată. Peste jumătate dintre părinți consideră că redeschiderea școlilor și a grădinițelor depinde de vaccinarea anti-Covid 19 a cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 68