,,PENELE DE IARNĂ”, ACLIMATIZAT CU SUCCES

0
525

„Pepenele de iarnă” este marea surpriză pe care cercetătorii Staţiunii Experimentale din Buzău le-o pregătesc legumicultorilor din toată ţara. Acest pepene este înrudit cu castraveții este foarte mare și, spre deosebire de pepenele roşu sau galben, creşte pe boltă, asemenea strugurilor. Deși nu sunt dulci ca pepenii clasici, „pepenii de iarnă” au mai multe calităţi medicinale și rămân proaspeți până primăvara.

După mulți ani de muncă în laborator și în solarii, cercetătorii Stațiunii Legumicole din Buzău au aclimatizat cu succes „pepenele de iarnă”, un soi provenit din Asia, unde este foarte popular. Aclimatizarea pepenilor asiatici, pe care îi putem găsi şi consuma pe toata perioada anului, este o premieră pentru Europa. Pulpa acestui pepene este o sursă bogată în vitamine, magneziu și potasiu. Rezistă chiar şi câteva luni după recoltare și poate înlocui în preparatele culinare castravetele şi dovleacul.

Noul pepene este bun în murături, iar atunci când este copt, poate fi confiat, pentru că devine dulceag. Şi seminţele pot fi consumate, asemenea celor de dovleac. Semințele vor ajunge din acest an la toți fermierii care vor să producă pepenii de iarnă în grădinile proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 28