DIN ANUL ȘCOLAR VIITOR SE VA REDUCE NUMĂRUL DE ELEVI DIN ANUMITE CLASE DE LICEU

0
117

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în anul școlar 2021-2022, numărul elevilor din clasele de început de ciclu liceal se va reduce, în anumite cazuri, cu până la patru. Concret, numărul acestora se reduce:

  • de la 28 la 24 de elevi în clasă – pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă;
  • de la 28 la 26 de elevi în clasă – pentru filiera teoretică.

Chiar dacă această modificare apare acum, ea se va aplica efectiv începând cu anul școlar următor, respectiv 2021-2022. Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător. Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here