EXPLICAȚII PRIVIND MAJORAREA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE LA BUZĂU

0
435

Anul 2021 a venit cu taxe și impozite mult mai mari pentru buzoieni. Edilul Constantin Toma s-a arătat însă deranjat de valul de reacții negative primite din partea unor cetățeni ai orașului, mai ales prin intermediul platformelor de socializare. Primarul Buzăului spune că majorarea impozitului se aplică doar imobilelor, nu și autovehiculelor, și că nu îi va împovăra prea mult pe buzoienii cu venituri modeste, ci doar pe cei care dețin mai multe proprietăți.

,,Este vorba de creșterea impozitelor, în general cu 60-70 de lei pe an, pentru că s-a creat un pic de isterie așa pe internet că am mărit impozitele cu 50%. Trebuie să fim foarte corecți și să spunem lucrurilor pe nume. Din motive electorale, să o spunem foarte clar, a fostei conduceri a Primăriei, 0,08% – cât era cota de impozitare pe clădiri-, era cea mai mică din România, lăsată așa de zeci de ani. N-am putut umbla asupra ei în ultimii 4 ani, decât într-un singur an cu 10%, pentru că se dorea altceva. Toate orașele astea cu care suntem comparați și pe care sper să le ajungem cât mai curând – mă gândesc la Oradea, la Brașov, la Cluj, la Alba Iulia – sunt deja cu aceste cote de zeci de ani, la nivelul ăsta de 0,12-0,16”, a precizat Constantin Toma.     

În același context, Constantin Toma atrage atenția că Primăria Buzău a început anul cu un deficit de funcționare de 6 milioane de euro, iar majorarea taxelor va acoperi doar o mică parte din această „gaură” la buget. Mai exact, aceasta măsură înseamnă pentru municipalitate un venit în plus de 600.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 25