,,MENTORAT PENTRU SUCCES”, LA AL DOILEA AN DE PROIECT

0
369

Și în anul școlar 2020-2021 continuă proiectul ” Mentorat pentru success” în colaborare cu GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals) Milano. Au fost selectați participanții de anul acesta: Luca George Porumbiță, Mihaela Minodora Rugină, Alexandra Burtanete, Georgiana Badea, Raluca Palangă, Robert Mihai, Petruț Zaharia, Vlad Ciochinică, Ana Maria Cosmina Dragomir, Alin Paul Petcu, Anca Georgiana Tudorache.

Au fost selectați 5 elevi ai Colegiului Economic Buzău pentru a participa la sesiunile de dezvoltare personal susținute on line: Ana-Maria Petre, Diana Popina, Georgiana Tulin, Ștefan-Costin Băețelu, Madalina-Cristina Negru. Mentorat pentru Succes (“Mentorship for Success”) este un program organizat de GRASP Milano ce oferă tinerilor cu potențial romani din Romania și din Italia sprijin în formarea unei viziuni de succes și acces la resurse și informații cu privire la oportunitățile de studiu și cariera din Romania sau din străinătate. Obiectivele programului:

  • Canalizarea energiilor mentoratului spre activitati care au cele mai mari sanse de reusita;
  • Accelerarea procesului de introspectie si auto-cunoastere pentru tineri;
  • Dezvoltarea capacitatii tinerilor de a identifica singuri solutii si de a-si directiona propria invatare.

Ediția I a programului Mentorat pentru Succes s-a desfășurat în perioada februarie – mai 2020 și a inclus 14 perechi de mentori – elevi ce au parcurs impreuna un minim de 6 sesiuni de mentorat online. Transferul de cunoștințe și experiențe a ajutat la crearea unei conexiuni între profesioniști și elevi, și a fost o ocazie excelentă pentru aceștia din urmă de a-și forma o atitudine încrezătoare față de viitorul lor profesional.

Ediția a II-a va avea loc în perioada februarie -mai 2021 și se va desfășură sub forma de discuții online intre mentor și mentorat, abordând subiecte precum aspirațiile și pasiunile elevului, alegerea universități, studiul la o universitate de profil din Romania și/sau din strainătate, construirea unei cariere de succes etc. Principalul scop al programului este sprijinirea elevilor de liceu (din clasele a X-a și a XI-a) și de a stabili o legătură cu un Mentor ce a acumulat o experiență profesională la nivel international și care îi poate ajuta să își gestioneze propriul proces de învățare pentru a-și maximiza potențialul și abilitățile. De asemenea, mentoratii vor lua parte la o serie de traininguri de dezvoltare personală și profesională oferite de GRASP Milano și partenerii organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 90