INCENDII ÎN JUDEȚ, PROVOCATE DE GER

0
376
Sursa foto: ISU Buzău/Facebook

Buzoienii au îndurat cu greu gerul cumplit din acest weekend, când termometrele au indicat, pe timpul nopții, –17 grade Celsius, în zona de munte a județului, și până la -10 grade Celsius, în zona de sud și est. Frigul extrem i-a obligat pe oameni să folosească din plin instalațiile de încălzire de care dispun în gospodării. Din păcate, din cauza coșurilor de fum neîntreținute, au izbucnit numeroase incendii la care a fost nevoie de intervenția pompierilor militari.

Astfel, în ultimele 72 de ore, pompierii militari buzoieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a opt incendii. Șapte dinte ele au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau defecte și au pus în pericol gospodării de pe raza localităților: Siriu, Beceni, municipiul Râmnicu Sărat, Topliceni, Movila Banului, municipiul Buzău, Săpoca. Suprasolicitarea panoului electric, a determinat intervenția,  la o locuință din municipiul Râmnicu Sărat. Din fericire, niciunul dintre cele opt incendii, nu s-a soldat cu victime omenești.

Pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă curățarea temeinică a coșurilor de fum, dar și evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate. Reprezentanții ISU Buzău spun că, în lunile de iarnă, în județ se produc, zilnic, în medie, două incendii cauzate de defecțiuni la coșuri de fum, sobe sau instalații de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =