SFATURI UTILE PENTRU A TE FERI DE EFECTELE NEGATIVE ALE FRIGULUI

0
462

Pentru a evita problemele de sănătate care pot apărea de pe urma expunerii corpului la frig, trebuie să urmăm o serie de sfaturi date de medici.

  • Îmbrăcămintea adecvată care ține frigul la distanță. Atunci când  temperaturile de afară înregistrează , timp de mai multe zile, valori scăzute, negative, primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne pregătim să ieșim din casă, fie că mergem la birou sau doar traversăm strada pentru a merge la cumpărături, este să ne îmbrăcăm cu haine care să ne protejeze de ger.
  • Trebuie să îți protejezi, de asemenea, extremitățile, sensibile la temperaturile scăzute. Altfel, riști să apară degetăturile la nivelul lor. Capul trebuie acoperit și ferit, la rândul său, de ger, căciulile și fularele fiind accesorii indispensabile în următoarele zile. Nu uita, de asemenea, să îți protejezi mâinile de frig cu mănuși.
  • Hainele din bumbac, fie ele pulovere sau bluze, sunt recomandate pe vreme rea. Acestea sunt considerate a fi un bun izolator termic.
  • Chiar dacă atunci când este ger afară nu vrei să bei apă, este important să fii hidratat atunci când termometrul indică temperaturi negative. Poți să înlocuiești apa plată sau minerală cu băuturi calde, precum ceaiurile din plante. Poți, de asemenea, să alegi un amestec de plante dedicat întăririi imunității, pentru a-ți ajuta organismul să reziste la bolile de sezon. Este indicat, de asemenea, să mănânci supe și să eviți alcoolul pentru că acesta duce la pierderi mari de căldură și, în cazuri extreme, la apariția hipotermiei.
  • Foarte importantă este și hidratarea pielii. Nu uita să folosești creme de mâini pentru a te asigura că pielea nu se crapă din cauza gerului. Optează pentru o cremă intens hidratantă, cu ingrediente naturale, precum uleiul de cocos sau de argan, care poate calma pielea uscată, se absoarbe rapid și ajută la regenerarea și hrănirea pielii.
  • Buzele tale au și ele nevoie de hidratare, așa că este indicat să le ferești de efectele negative ale gerului folosind un balsam de buze.
  • Încălțămintea potrivită pentru vremea rea.  Înainte să pleci din casă, ai grijă să te protejezi de ger cu încălțămintea potrivită. Poartă cizme sau bocanci cu talpă groasă și striații pe talpă, pentru a nu aluneca pe gheață. Optează doar pentru cizme impermeabile și îmblănite pe interior pentru un plus de confort și căldură.Evită să porți tocuri sau încălțăminte subțire, dar și șosetele scurte. Alege, în schimb, șosete groase din bumbac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =