ORGANIZAREA BUGETULUI LA ÎNCEPUT DE AN

0
475

Anul 2020 s-a încheiat așa că e timpul să ne facem planuri pentru noul an, asta în cazul în care nu ți le-ai făcut deja?! Cum ar fi dacă anul acesta ai începe cu a fi mai cumpătat cu banii, așa încât  să nu mai trăieșți doar pentru a consuma, ci și pentru a face economii? Poate nu vei reuși să strângi sume imense, dar orice început în acest sens este de bun augur și te va ajută să te organizezi financiar mult mai bine.Iată câteva lucruri pe care le poți face în primele luni din an, pentru un plus de eficientă financiară.

Plătește-ți dările la stat

Plătește toate impozitele și taxele, fie pentru casă și mașină, fie ale afacerii pe care o ai, până în luna martie. Dacă reușești să faci asta, vei beneficia de reduceri, care, deși nu sunt spectaculoase, cumulate, te pot ajută să faci economii.Ca să eviți cozile  de la casieriile instituțiilor, poți apela la plățile online, pe ghișeul.ro.

Asigură-te că mașina nu va fi o sursă de probleme financiare

Ai plătit impozitul pentru ea, verifică apoi valabilitatea RCA-ului, ca să nu te trezeșți că ai surprize și, eventual, calculează cât te-ar costa să îți faci o asigurare online.Rovinieta și data la care trebuie să faci ITP-ul sunt alte informații pe care e bine să le ai proaspete, pentru a nu te trezi cu amenzi usturătoare din neatenție. În plus, nu strică să ii faci mașinii o revizie generală, care îți va prinde bine mai ales în lunile de iarnă care au mai rămas.

Planifică-ți vacanță de vară

Chiar dacă vara pare foarte departe, este o idee excelență să începi să planifici următorul concediu important. Cu jumătate de an înainte poți găși bilete de avion mai ieftine, cazarile nu te vor costă o avere și poți să ai în vedere destinații pe care ți le-ai dorit mereu, dar pentru care nu ai găsit niciodată prețuri pe care să ți le permiți.

Tot în ianuarie este foarte probabil să găsești oferte  pentru pachete complete de vacanță, dacă planul tău este să mergi la plajă, vrei să vizitezi o regiune anume sau pur și simplu preferi  să se ocupe altcineva de organizarea concediului. Verifică site-urile agențiilor de turism pe care le știi și alege unde vei petrece zile libere, pe care le aștepți tot anul.

Fă un plan de economisire

Da, vei pune bani deoparte și dacă vei face toate cele de mai sus, dar nu strică să ai și un plan pe termen lung. Ai în vedere un cont de economii în care să pui în fiecare lună o sumă, oricât de mică, o strategie de cumpărături săptămânală care să te ajute să nu mai risipești mâncare (deci și bani) sau chiar exploatarea unui hobby pe care îl poți transforma într-o mini afacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here