TURIȘTI LA VULCANII NOROIOŞI

0
384

Câteva sute de turişti din toată țara au evadat în decorul selenar de la Vulcanii Noroioşi, în primele zile din noul an. Argumentele solide pentru o vizită la vulcanii unici în Europa au fost, pe lângă frumusețea peisajului, multe grade cu plus în termometre și vremea neobișnuit de generoasă pentru această perioadă din an. Grupuri din Brăila, Galați, Constanța, Prahova sau Brașov au fost printre primii oaspeți sosiți în 2021 să guste aerul proaspăt și priveliștile superbe pe care în puține alte locuri din Europa le mai găsesc.

Din păcate, din cauza ploilor din ultimele zile, oaspeții au găsit mai mult noroi decât se așteptau, însă nu s-au lăsat descurajați. Aflați între dealurile Subcarpaţilor de Curbură, Vulcanii Noroioși, unici în Europa, atrag de la an la an tot mai mulți turiști care se declară fermecați de peisaj. Încă din primăvară, pandemia a redus drastic fluxul de turiști, însă noul an vine cu speranțe pentru cei care administrează rezervația naturală.

Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică. Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 38